|
|
Forums › Honlappal kapcsolatos › Honlap használata - kérdések-válaszok › Képek nyilvánossága
Author |
Message |
 |
Hókipóki Pacsirtarend tagja

Joined: Thursday, January 01 Posts: 21 Location: 47.581737/19.039103
|
Posted: Thu Jun 07, 2007 1:18 pm Post subject: Képek nyilvánossága |
|
|
Pár szót mondanék arról, hogy miért nem nyilvános minden kép a képtárban. Ezzel lehet vitatkozni, kulturált formában. Amit itt leírok, az az én személyes véleményem. Jelen pillanatban én foglalkozok a képtárral.
A képek egy részén semmilyen személyes dolog nincsen. Ilyenek pl. az előadás közben készült képek, egy próba alatt készült képek jó része. Ezeket igyekszem nyilvánosnak is meghagyni.
A portál szoftver, amit használ a weboldal, nem tudja képenként kezelni a jogosultságokat, csak képtáranként. De még ha lehetne is, senkinek sincs energiája-ideje végigmenni 7000 képen és leválogatni, mi az ami nyilvános, mi az ami nem annyira az. Nekem erre biztosan nincs időm. Tehát marad a képtárankénti jogosultság-beállítás.
Azon képek viszont, amik táborokban, bulikban készültek, azok miért tartanának számot ismeretlenek érdeklődésére? Aki nem kórustag, vagy nem áll kapcsolatban a kórussal valamilyen formában (legyen az bármilyen laza kapcsolat is), azt mégis miért érdekli egy buli képei, számára ismeretlen emberekről, ismeretlen helyen? Aki meg kapcsolatban áll a kórussal, és meg akarja nézni a képeket, hozzá akar férni a védett tartalmakhoz, megteheti, hogy regisztrálja magát.
A honlap nyilvános részeit a legális és illegális keresőprogramok is rendszeresen átnézik. Ennek vannak következményei. Például, ha „Énekes Vili” szerepel a tablón, akkor a google-ban „Énekes Vili”-re rákeresve a honlap címe is szerepelni fog. Ha a képtárban „Énekes Vili” szerepel egy buliban illuminált állapotban és/vagy intim helyzetben, ez nem tartozik a széles nyilvánosságra.
A honlap nem egy „egyetemleges szolgáltalás”, amihez bárkinek „joga” lenne hozzáférni. A honlap egyes részei a széles nyilvánosságnak szólnak. Más részei viszont inkább csak a kórus aktív és most éppen inaktív tagságának.
|
|
| Back to top |
|
Énekes Vili Guest
|
Posted: Thu Jun 07, 2007 1:57 pm Post subject: Re: Képek nyilvánossága |
|
|
| Javaslat: ne adjanak címet a képeknek, azok úgyis elég fantázátlanok
|
|
| Back to top |
|
Guest
|
Posted: Thu Jun 07, 2007 2:18 pm Post subject: Re: Képek nyilvánossága |
|
|
"Pár szót mondanék arról, hogy miért nem nyilvános minden kép a képtárban"
Ahhoz képest, hogy 7000 kép van benne, és kábé 50 nyilvános, akkor a "pár szó" és a leírt 257 /kettőszázötvenhét/ arányának fényében mire volt való a - közben elfelejtetté tett - szavazás a hozzáférhetőség kérdésében?
|
|
| Back to top |
|
Fotómizéria Guest
|
Posted: Thu Jun 07, 2007 2:21 pm Post subject: Re: Képek nyilvánossága |
|
|
| Tényleg sok az a 7000 fénykép, meg kéne válogatni, senki nem sértődhetne meg.
|
|
| Back to top |
|

|
Posted: Thu Jun 07, 2007 2:37 pm Post subject: Re: Képek nyilvánossága |
|
|
Kb 50 nyilvános? Mármint 50 darab kép nyilvános? Tudomásom szerint kicsit más az arány...
Sok a kép: tényleg sok a kép. A saját képeimet próbálom válogatni, ez úgy ahogy sikerül (jobbára túl sokat teszek fel). Mások képeit meg, amit kapok, felrakom úgy. Más képeinek törlésére-válogatására se jogom, se tudásom, se időm. Nem kell mindet végignézni, a kis képek alapján gyorsan lehet szelektálni mi érdekes mi nem. Attól hogy egy kép nem érdekes neked, annak aki szerepel rajta attól még fontos lehet.
Fantáziátlanok a címek? A címeket a képek készítői adják. Ha egy ember címei nem tetszenek, ne nézd a képeit. Ha úgy általában nem tetszenek? Nem olvasd el őket
|
|
| Back to top |
|
Guest
|
Posted: Thu Jun 07, 2007 3:00 pm Post subject: Re: Képek nyilvánossága |
|
|
| Tényleg, rövidített tőmondatban válaszolj, lécci, MINEK KELLET A SZAVAZÁS, ÉS MINEK KELLET KITÖRÖLNI AZ EREDMÉNYÉT IS?
|
|
| Back to top |
|

|
Posted: Thu Jun 07, 2007 3:12 pm Post subject: Re: Képek nyilvánossága |
|
|
Rövid tőmondatokat hiába vársz.
Jó, elmondom még egyszer. A szavazást nem töröltem, csak most van helyette egy másik. A mostaninál kifejezetten a kórustagok véleményére vagyok kíváncsi a témából adódóan. Ezt csak úgy tudtam elérni, hogy a szavazó modult regisztrálttá tettem. Az eredménye a régi szavazásoknak megvan, elérhető.
Amiről te beszélsz, annak ez volt az eredménye:
Maradjon regisztrációhoz kötött a képek megnézése 9 %9 %9 % 9.86% (7)
Nem regisztráltak is láthassák az összes képeket 70 %70 %70 % 70.42% (50)
Nem regisztráltak is láthassanak képtárakat 15 %15 %15 % 15.49% (11)
Milyen képeket? Vannak itt képek is? 4 %4 %4 % 4.23% (3)
Minek kellett a szavazás? Mert kíváncsi voltam a véleményekre. A szavazásokhoz hozzá is lehet szólni, hozzá is szóltak páran anno.
Viszont, egy dolgot meg kell érteni. Ezt az egész honlap-játékot az aktív kórustagok egyszerűen nem nézik. Egy jó része az aktív embereknek nincs regisztrálva, sztem van aki nem is tud róla hogy van honlapunk, a legtöbbet meg nem érdekli.
Emiatt a múltkori szavazásnál sokkal többen szavazhattak azok, akik nem kórustagok, mint azok akik szerepelnek a képeken, egyszerűen az érdektelenségük miatt.
Pedig engem a múltkori szavazásnál valójában a kórustagok véleménye érdekelt volna. Merthogy ŐK szerepelnek a képeken túlnyomó többségben.
|
|
| Back to top |
|
Fotós Guest
|
Posted: Mon Jun 11, 2007 1:55 pm Post subject: Re: Képek nyilvánossága |
|
|
Nagyon sok fotó van fenn a homlapon azokból az időkből, amikor még aktív voltam, így az én képeim is. Saját bevallásod szerint 2 éve érkeztél a kórusba. Mostanra hirtelen titkosak lettek az én képeim is. Egyik sen "olyan". A korosztályomé sem olyan, most hirtelen olyan lett, miután nincs is időd szelektálni??? Van egy gyors módszer: mindet töröld ki, s akkor békesség lesz. 2 évi éneklés után mit tudsz régebbi dolgokról, ami miatt 40- es, 50- es szériákat letilthatsz?
|
|
| Back to top |
|

|
Posted: Mon Jun 11, 2007 2:36 pm Post subject: Re: Képek nyilvánossága |
|
|
Van a kórusnak egy tanácsa, van egy titkára, van egy vezetősége, van egy karnagya. Ezek szerint kórustag vagy/voltál, tehát ismered az embereket a kórusban. Keresd meg őket, beszéld meg velük a dolgot.
Én erről így ismeretlenül nem kívánok veled többet vitatkozni, főleg, hogy fel sem fogom miről is vitázunk pontosan.
|
|
| Back to top |
|
Fotós Guest
|
Posted: Mon Jun 11, 2007 2:44 pm Post subject: Re: Képek nyilvánossága |
|
|
| Rólad.
|
|
| Back to top |
|

|
Posted: Mon Jun 11, 2007 3:03 pm Post subject: Re: Képek nyilvánossága |
|
|
| Az előbb leírtam, kihez fordulhatsz személyesen, ha bármilyen gondod van a honlappal vagy velem. Már ha tényleges eredményt akarsz elérni.
|
|
| Back to top |
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|
|
|